Campagne Trots op vmbo van start gegaan. Meet en greet de hoogvliegers

Maandag 2 september is de derde editie van de campagne Trots op vmbo van start gegaan. Het Edison College, Sprengeloo, Veluws College Cortenbosch organiseren deze campagne samen met de gemeente Apeldoorn met als doel het vmbo-onderwijs op de kaart te zetten.

Even voorstellen… de ambassadeurs en de hoogvliegers van 2019

 

Een aantal oud-leerlingen van de drie vmbo-scholen treden op als ambassadeur en vertellen met trots wat zij met hun vmbo-diploma hebben bereikt. Maak alvast kennis met ze via de posters in de school en bekijk de video’s van Dany Levy (ondernemer), Jamarro Diks (profvoetballer), Kevin Diepeveen (jongerenwerker), Mandy van der Linden (docent Nederlands) en Melissa Essenstam (docent Zorg en Welzijn). Naast oud-leerlingen doen ook huidige vmbo-leerlingen mee aan de campagne. Zij zijn door hun mentor, klasgenoten of door hun ouders genomineerd voor de titel ‘hoogvlieger’. Uit deze aanmeldingen hebben de scholen acht leerlingen geselecteerd voor de Hoogvliegerverkiezing: Can Odabasi, Bastiaan Kant, Marissa Hagen, Mehmet Odabasi, Noëlle Dordievski, Tessa Berns, Robin Klomp en Vera Bosch. Deze verkiezing gaat niet over het halen van hoge cijfers maar over ambitie, creativiteit, vakmanschap en maatschappelijke betrokkenheid. Lees meer over de talenten van deze derdejaars vmbo-leerlingen op trotsopvmbo!

Van de winnaar en de andere finalisten wordt verwacht dat zij gedurende hun derde en vierde leerjaar af en toe ‘optreden’ als ambassadeur. De winnares van 2018 Loes Arends zet zich nu in als ambassadeur voor de campagne tijdens activiteiten op school en in de regio Apeldoorn.

#trotsopvmbo