Voorjaarsmarkt op Cortenbosch

Apeldoorn, 14 februari 2017

Veluws College Cortenbosch organiseert op vrijdag 24 februari een voorjaarsmarkt van 13.15 – 17.00 uur. Leerlingen met het vak Ondernemen presenteren daar hun pas opgerichte bedrijf en product. Daarnaast is er een kleedjesmarkt om geld in te zamelen voor Serious Request 2017.

De derdejaars leerlingen met het keuzevak Ondernemen, hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan hun ondernemingsplannen. In groepjes hebben ze de plannen uitgewerkt en hun ideeën gepitched bij de Rabobank. Allemaal kregen ze het benodigde startkapitaal toegewezen. Op de voorjaarsmarkt presenteren en verkopen ze nu hun producten. Dit varieert van belegde broodjes tot zelf ontworpen t-shirts. De opbrengst van hun producten wordt gebruikt voor een exclusieve excursie naar de Coca Cola fabriek in Antwerpen. “De leerlingen zijn zo enthousiast geworden, dat ruim driekwart van de leerlingen aangeeft later ook echt te willen ondernemen,” vertelt Marthijn Manders, directeur Veluws College Cortenbosch. “Binnen het profiel Economie en Ondernemen krijgen leerlingen de kans om te ervaren wat ondernemen is, wat er allemaal bij komt kijken en hoe je dat moet aanpakken.” Cortenbosch is de enige vmbo-school in Apeldoorn met het profiel Economie en Ondernemen.

Serious Request
Naast de twaalf kramen waarin de leerlingen Ondernemen hun eigen product aan de man proberen te brengen, kunnen de overige leerlingen meedoen met de kleedjesmarkt. Voor vijf euro kopen zij een plek op de markt. De opbrengst hiervan gaat naar Serious Request. Manders: “Iedereen is welkom op de voorjaarsmarkt. Het wordt een middag met veel koopwaar, lekker eten en gezelligheid. En we hopen natuurlijk op een mooie opbrengst voor het goede doel!”