vo-apeldoorn.nl helpt bij middelbare schoolkeuze

APELDOORN – Voor een leerling in groep 8 is het een spannend jaar: het laatste jaar op de basisschool en het kiezen van een middelbare school. In deze tijden is dit extra lastig, want een aantal kennismakingsmomenten kan wegens corona-maatregelen niet doorgaan. Om kinderen in groep 8 te helpen bij hun schoolkeuze lanceert VO-Apeldoorn (voortgezet onderwijs Apeldoorn) haar vernieuwde website: vo-apeldoorn.nl

Van gymnasium tot praktijkscholen, bijna alle middelbare scholen uit Apeldoorn en Twello presenteren zich op deze vernieuwde website. Zo vindt een bezoeker hier informatie over opleidingen, extra uitdagingen, het aantal leerlingen én leuke filmpjes van scholen. Daarnaast heeft de website een handig filter, waardoor websitebezoekers in één oogopslag zien welke scholen er op basis van het schooladvies gekozen kunnen worden.

Live-presentatie op dinsdag 6 oktober
Ook kunnen kinderen in groep 8 en hun ouders/verzorgers dit jaar online deelnemen aan een live-presentatie van middelbare scholen via vo-apeldoorn.nl. Vanaf 18.45 uur start de live-uitzending met een introductie en vanaf 19.00 uur kunnen bezoekers twee van de tien voorlichtingen live volgen én via een chatfunctie vragen stellen.

Voorlichtingsmomenten
Op de website zijn ook alle fysieke voorlichtingsmomenten per school te vinden. Vanwege de coronamaatregelen kunnen scholen op dit moment nog niet aangeven of deze momenten daadwerkelijk plaats kunnen vinden.

VO-Apeldoorn
VO-Apeldoorn is een initiatief van de Veluwse Onderwijsgroep voor leerlingen uit groep 7/8 om kennis te maken met het voortgezet onderwijs in Apeldoorn en Twello.