Vernieuwbouw De Krugerstee bereikt hoogste punt

VAASSEN – Vandaag bereikte de vernieuwbouw van De Krugerstee het hoogste punt. Een heugelijk feit dat werd gevierd met het hijsen van de vlag door Wethouder Erik Visser, gemeente Epe. Alle bouwwerkzaamheden lopen volgens planning en naar verluid opent de basisschool begin volgend jaar haar deuren.

 Wethouder Erik Visser: “Vaassen West krijgt er een tweede fantastische school bij. Ik vind het mooi om te zien dat de kinderen van de Krugerstee worden meegenomen bij de bouw van de nieuwe locatie. Eigentijds, duurzaam en klaar voor de toekomst.”

 Timmeren en zagen
Ook op De Krugerstee volgen de leerlingen de bouw van hun nieuwe school. Je hoorde de afgelopen periode veel getimmer en gezaag. De kleuters kochten in de kluswinkel verfspullen en bouwde de mooiste dingen. In de pauzes gingen diverse groepen kijken bij de bouwplaats aan de overkant van het veld. Ze vertelde enthousiast over wat ze zagen gebeuren. Vol verbazing keken ze naar de hele hoge kraan. Ze waren dolenthousiast. Het begint steeds meer te leven. Een echt hoogtepunt.

 Het vernieuwde gebouw
Het ‘vernieuwde’ pand wordt in alle facetten afgestemd op de onderwijsvisie van de school rondom toekomstbestendig onderwijs. Niet alleen het onderwijs wordt toekomstbestendig maar ook het gebouw. Het wordt een duurzaam en comfortabel gebouw met schone en frisse lucht. De school wordt namelijk voorzien van ventilatie die voldoet aan frisse scholen klasse B. En om het aangenaam te houden in de zomer is er een koeling middels een warmtepomp. Een mooi feit is dat het energieverbruik ten opzichte van het huidige pand aanzienlijk minder wordt, doordat de school straks gasloos is, de thermische schil van het gebouw op nieuwbouwniveau zit en er zonnepanelen op de school komen.