Start bouw voor basisschool De Krugerstee

VAASSEN – Het was gisteren een feestelijk moment voor leerlingen en leerkrachten van De Krugerstee. De Veluwse Onderwijsgroep, waar de basisschool deel vanuit maakt, en Bouwbedrijf van Laar B.V. tekenden de aannemingsovereenkomst. Hiermee wordt het startpunt van de vernieuwbouw gemarkeerd. Om deze start kracht bij te zetten maakten een aantal leerlingen en wethouder Erik Visser van gemeente Epe op symbolische wijze een start met de sloop.

Het feestelijke moment werd op unieke wijze door de hele school gevierd. Marije Beekman, locatiedirecteur De Krugerstee: “Dit feestelijke moment konden we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Omdat we er niet met de hele school bij konden zijn, hebben we bedacht om digitaal een live verbinding te maken tussen de Potgieterstraat waar wij straks heen verhuizen en de huidige school. Zo konden we met zijn allen het feestelijke moment vieren onder het genot van een taartje.”

Duurzaam gebouw
Basisschool De Krugerstee gaat verhuizen naar het naastgelegen gebouw aan de Potgieterstraat. Voordat dit zover is, wordt het gebouw geheel verbouwd. Onlangs investeerde de gemeente nog in het verduurzamen van het nieuwe gebouw aan de Potgieterstraat. Basisschool De Krugerstee wordt daardoor een geweldig duurzaam gebouw. Deze ontwikkeling is niet alleen goed voor het klimaat, maar is ook duurzaam in andere opzichten. Het is vooral goed nieuws voor de leerlingen. Deze stap draagt bij aan een goed onderwijsklimaat in Vaassen.

Toekomstbestendig onderwijs
In het nieuwe schoolgebouw krijgen de kinderen letterlijk én figuurlijk alle ruimte om zich optimaal te ontwikkelen. Marije Beekman: “Ik kreeg de kans om het ideale onderwijs én het ideale schoolgebouw in te richten en daar heb ik optimaal gebruik van gemaakt. Samen met mijn team hebben we een onderwijsvisie op toekomstbestendig onderwijs ontwikkeld. We zijn het erover eens dat de jeugd van tegenwoordig veel dynamischer is en simpelweg meer bewegingsruimte nodig heeft. Ook is het achterhaald dat leerlingen de hele schooldag in hetzelfde klaslokaal zitten. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en die eigenschap zet hen aan tot leren. Daarom moeten we hen van jongs af aan een veilige plek bieden waar ze de ruimte krijgen om te spelen, te ontdekken en te onderzoeken. In hun eentje, maar ook samen met andere kinderen. We willen hen prikkelen en ontmoetingen stimuleren. Het is dan ook onze ambitie om het klassikale onderwijs los te laten en onderwijs te gaan geven in leerpleinen, gericht op spel, ontdekken en onderzoeken.”

Vernieuwbouw
Bouwbedrijf Van Laar, een familiebedrijf dat al 90 jaar actief is in de bouwwereld gaat de vernieuwbouw van De Krugerstee uitvoeren. Als alles volgens planning verloopt wordt het gebouw voor de kerst 2021 opgeleverd.