Schrijfster Klaartje Gras leest voor uit spannende verhalenbundel op De Zonnewende

APELDOORN – Vrijdag 15 oktober las schrijfster Klaartje Gras op basisschool De Zonnewende haar verhaal ‘Geheim agent Knap&Rap’ uit de kinderverhalenbundel De Rommelzolder voor aan alle groep 6-leerlingen. De Zonnewende heeft daarmee een primeur. Kerem, leerling groep 6: “Het was echt een heel spannend verhaal. Ik ga nu ook de andere verhalen lezen.”

Als afsluiter van de Kinderboekenweek las Klaartje Gras haar verhaal ‘Geheim agent Knap&Rap’ voor aan alle groep 6-leerlingen van basisschool De Zonnewende. Alle leerlingen zaten aandachtig te luisteren naar het spannende verhaal en waren dol enthousiast.

Speurtocht
De Kinderboekenweek is woensdag 6 oktober feestelijk geopend op De Zonnewende. Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is: Worden wat je wil. Op de Zonnewende werd de Kinderboekenweek geopend met een speurtocht door de school. De kinderen gingen samen op zoek naar afbeeldingen die met beroepen te maken hebben. De winnaars kregen een boekenbon.
Ouders met bijzondere beroepen werden uitgenodigd om te vertellen over hun werk.

Lied Kinderboekenweek
De tekst van het lied van de Kinderboekenweek is zeker van toepassing op de schrijfster Klaartje Gras. “Worden, worden wat je wil. Waarmee maak jij ’t verschil? Zoveel dingen die je later kunt doen. Vanaf nu tot aan je pensioen. Jij kan worden, worden wat je wil. Waarmee maak jij ’t verschil? Wat vind je leuk en wat is jouw talent? Je bent echt iets geworden… Als je bent wie je bent!”

Zij droomde ervan om een echte kinderboekenschrijfster te worden.

Verhalenbundel De Rommelzolder
‘Geheim agent Knap&Rap’ is één van de verhalen uit de nieuwe kinderverhalenbundel De Rommelzolder. Schrijfster Klaartje Gras won met haar verhaal de eerste prijs in de gelijknamige schrijfwedstrijd De Rommelzolder. De verhalenbundel bestaat uit 16 spannende verhalen en één bonusverhaal. Van elk verkocht exemplaar gaat er 1 euro naar stichting Kika.