St. Pancratius

Moderne lesstof en leermiddelen waarmee kinderen zo veel mogelijk leren op hun eigen niveau

Basisschool St.Pancratius
De St. Pancratius is een open katholieke basisschool in de wijk Pothof in Brummen. We realiseren ons dat kinderen zich in een eigen tempo en op een eigen manier ontwikkelen, daarom geven we kinderen de ruimte die ze nodig hebben. Zo werken we bijvoorbeeld met dag- en weektaken, zodat kinderen zelf aan de slag kunnen. Uiteraard altijd met de hulp van een leerkracht. Op de Pancratius geven we modern onderwijs en maken we veelvuldig gebruik van computers, internet en digitale schoolborden.

Alle kinderen krijgen vanaf groep 1 les in de Engelse taal. De Engelse taal is niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij. Behalve de vele leenwoorden die onze taal zijn binnengedrongen, wordt Engels ook steeds meer als voertaal gebruikt in het vervolgonderwijs en in het bedrijfsleven.

De St. Pancratius is een actieve school, die kinderen wil stimuleren zorg te dragen voor hun omgeving. Als het even kan, gaan we naar buiten. Zo picknicken of spelen we regelmatig in de boomgaard tegenover onze school en sporten we op het veld naast onze school. Aan het eind van het schooljaar gaan de groepen 1 tot en met 6 op schoolreisje, groep 7 en 8 gaan samen op kamp. Eén keer per jaar staat de school helemaal in het teken van kunst of een project tijdens de Kunst themaweek. Ook doen we elk jaar mee aan verschillende projecten, zoals de Kinderpostzegelactie, en zamelen we geld in voor een goed doel.

Onze school is vaak vertegenwoordigd bij sportieve evenementen, zoals het schoolvoetbaltoernooi, het jeugdhandbaltoernooi en de avondvierdaagse. We vinden het belangrijk dat we als school deelnemen aan activiteiten die plaatsvinden in het mooie Brummen.​


Locatiedirecteur
Per Theeuwes

Oude Eerbeekseweg 5
6971 BL Brummen
T: 0575 - 56 19 06
website
directie@stpancratius.nlPrimair onderwijs Voortgezet onderwijs Servicebureau