De Zevensprong

Het beste uit kinderen halen in een inspirerende omgeving

De Zevensprong is een katholieke basisschool in de wijk Zevenhuizen in Apeldoorn. We zijn trots op ons moderne gebouw voorzien van nieuw meubilair, onze zorgvuldig gekozen materialen en digitale schoolborden. We beschikken over twee volledig ingerichte speellokalen, een handenarbeidlokaal en twee centrale kernen voor computerlessen. Kinderen worden in een inspirerende omgeving uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen. De Zevensprong is een kleinschalige school met inpandige BSO en onderscheidt zich van andere scholen door haar goede prestaties, open sfeer en een innovatief team.

Basisschool de Zevensprong

Op De Zevensprong hebben we veel aandacht voor de verschillen tussen kinderen. We leren kinderen te vertrouwen op hun eigen kunnen en stimuleren ze hulp bij elkaar te zoeken. Om recht te doen aan de verschillen tussen kinderen, bieden we in elke groep drie rekenniveaus aan. Kinderen die meer aankunnen, krijgen die kans dan ook. Ook bij het leren lezen sluiten we aan bij het niveau van het kind. We versnellen het leesproces door intensief contact met de ouders.

Techniekles is al jaren vast onderdeel van ons lesprogramma. In de onder-, midden- en bovenbouw werken we met ‘Techniek Torens’. Deze zitten boordevol interessante en uitdagende opdrachten, waarbij kinderen leren werken met verschillende materialen, zoals hout en metaal. De technieklessen worden verzorgd door onze eigen ‘techniekcoach’, een vrijwilliger met een technische achtergrond. Ieder jaar doen we mee aan het Techniek Toernooi, waarbij kinderen kunnen laten zien wat ze geleerd hebben. We hebben al meerdere jaren de hoofdprijs mee naar huis genomen!​


Locatiedirecteur
Richard Kwak

Pythagorasstraat 384
7323 HW Apeldoorn
T: (055) 36 04 944
website
administratie@zevensprong.nuPrimair onderwijs Voortgezet onderwijs Servicebureau