Opening extra klaslokaal St. Pancratius

BRUMMEN – Vandaag was een feestelijke dag voor basisschool St. Pancratius in Brummen! De bouw van het extra klaslokaal waar de afgelopen driekwart jaar hard aan is gewerkt, is helemaal af en klaar voor gebruik. De eer was aan de leerlingenraad om samen met wethouder Ingrid Timmer van de gemeente Brummen het lokaal te openen. Het lokaal wordt de nieuwe plek voor leerlingen van groep 8. Zij konden dan ook niet wachten om hun nieuwe plek te verkennen.

 Wethouder Timmer: “Erg fijn dat de uitbreiding van de school zo snel is gerealiseerd. Leerlingen hebben nu echt weer letterlijk en figuurlijk de ruimte en lucht om te leren en te ontwikkelen.”

 Per Theeuwes, directeur St. Pancratius: “Wij zijn erg blij met het extra klaslokaal. Deze ruimte hebben we echt nodig om aan onze acht groepen op één locatie les te kunnen geven volgens onze onderwijsvisie met modern, gevarieerd en eigentijds onderwijs.” Door de bouw van het extra klaslokaal is er een echte functionele ruimte bij gekomen ter vervanging van de ruimte op zolder. “Deze ruimte was echt te krap en te warm om te volstaan als klaslokaal. Een situatie die ik bij mijn eerste werkbezoek aantrof, die echt niet meer kon”, volgens wethouder Timmer. De zolder is nu een multifunctionele werkruimte annex bibliotheek voor de leerlingen van de bovenbouw. “Dit sluit mooi aan bij de inzet vanuit het gemeentelijke onderwijsachterstandenbeleid, waarin we als gemeente geïnvesteerd hebben om op elke school een schoolbibliotheek gerealiseerd te krijgen,” vult wethouder Timmer aan.

Uitbreiding ruimte begane grond
Door de aanbouw is er nu ruimte gecreëerd voor een extra klaslokaal, twee spreek-/werkkamers en extra toiletten. De uitbreiding is een ontwerp van Hoornenborg Architectuur & Projectmanagement uit Brummen.

Groen schoolplein
Per Theeuwes: “Ons volgende project staat al op de rol. Omdat de bouw nu klaar is kunnen we verder met de aanleg van ons groene schoolplein. Bewegend leren is een van de pijlers van ons onderwijs. We dragen trots het vignet Gezonde School en we besteden hier dan ook veel aandacht aan. Kinderen kunnen hier straks naar hartenlust bewegen. Stichting Sportkompas is hierin een belangrijke partner. Ook zal het plein worden ingezet voor spelend en onderzoekend leren en komen er een moestuin en een buitenlokaal bij.”