Oktober techniekmaand in Apeldoorn

Techniekfestival voor jeugd, ouders en onderwijs in het NewTechPark  

Techniek is overal en toch realiseren wij ons dat vaak niet. Denk aan alle techniek in huis om lekker warm en droog te blijven of alle techniek die er nodig is om het eten van het land op ons bord te krijgen. Techniek verandert ook steeds. Nieuwe ontwikkelingen gaan razendsnel. Wij hebben bijna nooit een goed beeld wat techniek inhoudt. Dat maakt ook dat (te) weinig kinderen kiezen voor een opleiding in techniek. Dat is jammer, want techniek is leuk en belangrijk.  

Sterk Techniekonderwijs Apeldoorn e.o (afgekort STOA) wil kinderen laten zien wat de wereld van techniek hen te bieden heeft. Wat je allemaal kunt doen met en in de techniek. Laten ontdekken welke delen in techniek ze leuk vinden en welke minder leuk. Kansen laten zien op een toffe loopbaan waarbij je de handen uit de mouwen kunt steken en ook nog eens goed kunt verdienen. 

Samen met bedrijven, de vmbo scholen en NewTechpark organiseert STOA het Techniekfestival in de maand oktober. Van 4 t/m 29 oktober staat het NewTechPark een hele maand in het teken van Techniek. Voor alle leerlingen van de basis- en  middelbare scholen is er een kleurrijk en zeer gevarieerd aanbod om kennis te maken met techniek.  

Wat je kunt doen?  

Van alles! De hal van het NewTechPark is ingedeeld in 7 werelden. In elke wereld kunnen leerlingen opdrachten doen, een product maken en zich verwonderen over wat er door de techniek allemaal kan: let’s play the game. Dit doe je samen met je klas. Veel scholen hebben hun klassen al aangemeld. Er zijn nog een paar plekjes vrij. Voor inschrijving kijk op www.newtechpark.nl/techniekfestival  

Ga je niet met je klas maar wil je wel kennismaken met techniek? Speciaal op 8 oktober organiseren wij samen met 23 bedrijven en instellingen Techniek TastbaarEr zijn bedrijven uit heel verschillende branches aanwezig zoals o.a.: installatietechniek, autotechniek, automatisering, metaalbewerking, aandrijftechniek, techniek in de zorg, etc. De bedrijven komen letterlijk naar de leerlingen toe op NewTechPark. Elk bedrijf heeft een interessante doe-activiteit bedacht voor de leerlingen in de leeftijd van 10 tot 16 jaar. Hiermee kunnen leerlingen techniek doen en beleven. Uiteraard zijn ook de docenten en ouders/verzorgers van de leerlingen welkom. Zij hebben grote invloed op de keuzes die de kinderen maken en ook voor hen is het interessant om te zien wat techniek allemaal te bieden heeft en hoe de kinderen daar op reageren. 

Onderwijs en bedrijven hebben zich samen ingezet om op 8 oktober een mooie belevingsdag voor jongeren neer te zetten. Interesse? Tussen 16.00 uur en 20.00 uur is er nog plek. Aanmelden kan via www.newtechpark.nl/techniekfestival 

 

Meer lezen over het techniekfestival? Bekijk dan hun site via www.sterktechniekonderwijsapeldoorn.nl/techniekfestival.