Officiële oplevering De Schakel Muntersdonk 

APELDOORN – Vandaag was het een speciaal moment voor basisschool De Schakel locatie Muntersdonk. De oplevering van het nieuwe schoolgebouw vond plaats. Omdat het al zomervakantie is, hebben leerlingen samen met hun juffen en meesters vorige week al ingepakt en is er afgesloten met de eindmusical van groep 8. Alle leerlingen en leerkrachten gaan de zomer in met het mooie vooruitzicht om na de vakantie te kunnen starten in het gloednieuwe gebouw! 

 “De afgelopen periode is er hard gewerkt en goed meegedacht door aannemer Doppenberg, zodat de leerlingen en leerkrachten vanaf het nieuwe schooljaar kunnen starten in het nieuwe schoolgebouw. En het resultaat is geweldig! Daarvoor zijn we hem en zijn medewerkers erg dankbaar. Ook was het fijn dat het hele bouwproces begeleid werd door PentaRho”, vertelt Chantal de Grutter, locatiedirecteur De Schakel Muntersdonk. Ze vervolgt: “Het nieuwe schoolgebouw biedt straks voor iedereen een fijne plek om te leren, te groeien en te spelen.”  

Nieuwe school
Met hulp van alle leerlingen is er in de laatste week voor de vakantie ingepakt, zodat veel spullen al over verhuisd konden worden. Vlak voor de start van het schooljaar worden de lokalen ingericht met alle tafels en stoelen en kan het gebouw in gebruik genomen worden. Klaar is het dan nog niet. Na de vakantie is het schoolplein aan de beurt. Het ontwerp ligt er al, gemaakt door Eelco Koppelaar met inbreng van leerlingen, ouders en buurtbewoners. Er komt één schoolplein voor zowel basisschool De Schakel Muntersdonk als De Bongerd. Het schoolplein bestaat uit een eigen deel en gezamenlijk deel waar de kinderen van beide scholen elkaar kunnen ontmoeten. 

Duurzaam
Het nieuwe gebouw is een duurzaam en comfortabel gebouw geworden met schone en frisse lucht. De school is namelijk voorzien van ventilatie die voldoet aan frisse scholen klasse B. Een mooi feit is dat het energieverbruik van het nieuwe gebouw aanzienlijk minder is dan dat van het voormalige pand. Dit komt doordat de school gasloos en goed geïsoleerd is, de thermische schil op nieuwbouwniveau zit en zonnepanelen heeft.