Maaike Lürsen nieuw lid college van bestuur

Met ingang van 1 oktober is Maaike Lürsen (57 jaar) lid van het college van bestuur van de Veluwse Onderwijsgroep.
Na een zorgvuldig selectieproces hebben wij in Maaike een zeer bekwaam  bestuurder gevonden. Met haar komst wordt tegelijkertijd invulling gegeven aan het nieuwe besturingsmodel dat zal bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze organisatie.
Binnen de nieuwe bestuursvorm van de Veluwse Onderwijsgroep neemt Patrick Eckringa als  voorzitter college van bestuur, kwaliteit, voortgezet onderwijs en externe betrekkingen onder zijn  hoede en Maaike Lürsen primair onderwijs en bedrijfsvoering.

Over het nieuwe lidcollege van bestuur
Maaike behaalde haar doctoraal biologie aan de Vrije  Universiteit in Amsterdam waar zij vervolgens junior docent- onderzoeker werd. Na een functie als hoofd  wetenschapswinkel biologie aan de Universiteit van Utrecht,  verruilde zij de wetenschap voor een directiefunctie bij de  gemeente Haarlemmermeer. In 2012 keerde zij terug naar  het hoger onderwijs. Bij de Universiteit van Amsterdam was  zij directeur bedrijfsvoering van de Faculteit  Natuurwetenschappen, Wiskunde & Informatica. Voor haar  overstap naar de Veluwse Onderwijsgroep was Maaike zeven  jaar secretaris van de Hogeschool van Amsterdam en  verantwoordelijk voor integrale beleids- en  organisatieontwikkeling en adviseur van het bestuur.

De raad van toezicht ziet in Maaike een coachende, creatieve en oplossingsgerichte bestuurder en  een strategische doener. Maaike kijkt ernaar uit om bij de Veluwse Onderwijsgroep aan de slag te  gaan. “Mijn hart klopt voor leren en ontwikkelen. Ik heb er heel veel zin in om met mijn nieuwe  collega’s van de Veluwse Onderwijsgroep bij te gaan dragen aan het funderend onderwijs.”