Loes Arends wint Finale Trots op vmbo

Vanmiddag vond de finale plaats van Trots op vmbo. Van de negen geselecteerde hoogvliegers waren drie finalisten overgebleven: Kim, Wessel en Loes. Alle drie presenteerden zij zichzelf vanmiddag aan het publiek en de vakjury. Loes ging er met de hoofdprijs vandoor en is het komende jaar ‘ambassadeur voor het vmbo in Apeldoorn’.

Nathan Stukker, wethouder onderwijs gemeente Apeldoorn, Jan Haverkamp, projectleider Techniek Platform Apeldoorn en Jantine Keuterink, programma-technicus en oud-leerling van het Veluws College Cortenbosch hadden als vakjury de lastige taak om één van de drie hoogvliegers te selecteren als winnaar.

Verschrikkelijk Mooi Beroeps Onderwijs
“Het vmbo is gewoon verschrikkelijk mooi beroeps onderwijs” aldus winnares Loes die elke dag van Twello naar haar school het Sprengeloo in Apeldoorn fietst. Zij wist de jury te overtuigen doordat zij het publiek meenam in haar enthousiaste verhaal en ambitie om het vmbo écht op de kaart te zetten. “Op de Scholenmarkt in Twello vertel ik andere leerlingen dat je met een vmbo-diploma echt een voorsprong hebt op een vervolgopleiding”. In een filmpje vertelden anderen over Loes hoe zij als verbinder vaak het initiatief neemt en een echte doorzetter is.

De twee andere trotse vmbo-finalisten Kim en Wessel combineren school met sporten op een hoog niveau: Kim als rytmisch gymnaste en Wessel als volleyballer. “Het is belangrijk dat je doet wat je leuk vindt en op het vmbo kun je helemaal jezelf zijn”. Dat was de gezamenlijke boodschap van alle drie de hoogvliegers.

Volop kansen met een vmbo-diploma
Met deze campagne werken de initiatiefnemers, de gemeente Apeldoorn en de drie Apeldoornse vmbo-scholen (Sprengeloo, Edison College en Veluws College Cortenbosch) aan een positief beeld van het vmbo-onderwijs. Door op een goede manier samen te werken, bieden de drie vmbo-scholen in Apeldoorn aan iedere leerling een passende opleiding die volop kansen biedt voor de toekomst!