Leerlingen Veluws College Mheenpark zetten anderen in het zonnetje tijdens kerstdiner

APELDOORN – december 2019

Leerlingen van Veluws College Mheenpark organiseerden op 10 december een kerstdiner in het kader van ‘make a difference’. Tijdens het diner werden mensen die het écht verdienen in het zonnetje gezet.

Een leuke voorstelling of een kerstontbijt? Nee, dit jaar denken de leerlingen van Veluws College Mheenpark niet aan zichzelf, maar aan anderen. Daarom organiseerden ze op 10 december een kerstdiner. Wie er aanschoof bij het diner, bepaalden de leerlingen zelf. Tijdens de lessen Wereldburgerschap bepaalde iedere klas welke twee mensen het echt verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Dit leverde niet alleen mooie gesprekken op, maar ook een lijst van zestig genodigden. Deze lijst bestaat uit ouders die al jarenlang vrijwilligerswerk doen, mensen die een moeilijke tijd hebben doorstaan en eenzame ouderen die een gezellige avond verdienen. Veluws College Mheenpark geeft leerlingen de kans om dit kerstdiner van a tot z te organiseren, zodat ze kennis kunnen maken met vrijwilligerswerk. Tijdens deze avond konden leerlingen met eigen ogen zien hoe zij als jonge wereldburgers het verschil kunnen maken en iets voor een ander kunnen betekenen.
De avond startte met het uitbrengen van een mooie toost door Wim Hoetmer, de voorzitter van het College van Bestuur. Vervolgens serveerden de leerlingen onder leiding van een echte chef-kok een heerlijk viergangendiner met alles erop en eraan. Op de achtergrond verzorgden de leerlingen ook de muziek. Het was voor zowel de gasten als de leerlingen een kerstdiner om nooit te vergeten!
Een enthousiaste filmcrew bestaande uit leerlingen zorgt voor een spectaculaire aftermovie. Deze aftermovie wordt getoond aan alle leerlingen en docenten tijdens de kerstviering op 20 december. Op die manier ziet iedereen hoe de leerlingen het verschil maken.