Leerlingen VC Mheenpark leggen meer dan 100 km af tijdens MP Challenge XL 

APELDOORN – 42 leerlingen (en 4 docenten) van het Veluws College Mheenpark worden op 18 april uitgedaagd meer dan 100 kilometer over land en water af te leggen tijdens de MP Challenge XL. De Challenge is een onderdeel van de actiedag van de school, waarbij leerlingen zoveel mogelijk geld inzamelen voor War Child.

 

Op 18 april gaan de leerlingen al sportend, op eigen kracht, vanaf het hoofdkantoor van War Child in Amsterdam, helemaal terug naar school. Tijdens deze tocht zullen zij verschillende beproevingen doorstaan; 8 km hardlopen, 6 km skeeleren, 10 km steppen, 3 km kanoën en maar liefst 74 km mountainbiken. Tijdens deze pittige route krijgen de leerlingen te maken met uitdagende terreinen, zoals dijken, zandpaden en heuvels. Iedere leerling legt hierbij zelf de complete route af. 

De deelnemers vertrekken al voor 08.00u vanaf het hoofdkantoor van War Child in Amsterdam-Oost, en komen rond 20.00 uur weer op school aan, waar zij als helden zullen worden onthaald.

Het Veluws College Mheenpark organiseert om het jaar een actiedag. De school bruist die dag van de activiteiten waarbij leerlingen zich inspannen geld in te zamelen voor een goed doel. Eén van die activiteiten is de Mheenpark Challenge XL. Eerder dit jaar hebben de leerlingen zelf het goede doel voor dit jaar uitgekozen: War Child.