Leerlingen Heemgaard doen mee aan wereldwijde wiskunde wedstrijd

Apeldoorn, 14 maart 2017

107 Leerlingen uit de onderbouw van De Heemgaard doen op 16 maart mee aan de jaarlijkse wiskundewedstrijd W4Kangoeroe. Negen leerlingen doen individueel mee en 98 leerlingen als duo.

Elk jaar doet De Heemgaard mee, zodat leerlingen op een andere manier met wiskunde bezig zijn. De leerlingen van De Heemgaard worden niet specifiek voorbereid op de wedstrijd, maar kunnen thuis via de site van W4Kangoeroe de opgaven van voorgaande jaren bekijken. “Om mee te doen hoeven leerlingen niet goed te zijn in rekenen,” vertelt Sandra Duitscher, docent wiskunde. “Met logisch nadenken, uitproberen en out-of-the-box denken komen ze al een heel eind!”

Er zijn vijf lokalen in gebruik tijdens de wedstrijd. Er is één lokaal waar leerlingen individueel werken aan de opgaven en vier lokalen waar de leerlingen als duo zachtjes met elkaar aan het werk zijn. “Omdat de leerlingen hard aan het puzzelen zijn, wordt er tijdens de wedstrijd wat lekkers te eten en drinken uitgedeeld.”

Alle leerlingen die meedoen krijgen een certificaat en een klein aandenken aan de wedstrijd. De leerlingen met de beste scores maken bovendien kans op een ‘wiskundige prijs’.

W4Kangoeroe
De wiskundewedstrijd W4Kangoeroe is een wereldwijde competentie voor leerlingen van groep 3 tot en met vwo 6. Overal ter wereld worden de opdrachten op dezelfde dag ingevuld; alleen in uitzonderlijke omstandigheden, zoals vakanties, kan in een land of regio worden afgeweken van deze datum. Er worden prijzen verdeeld op schoolniveau, maar ook landelijk. Zo worden de beste 100 leerlingen uitgenodigd voor de Junior Wiskunde Olympiade (JWO).