Leerlingen De Krugerstee enthousiast over Duurzaamheidsles van Mazars

Op dinsdag 10 oktober was het zover. Op de dag van duurzaamheid zitten medewerkers van Mazars zelf niet in de schoolbanken, maar zijn zij de leraren. De medewerkers kregen een training en gingen aan de slag met lesmateriaal dat is ontwikkeld in samenwerking met een onderwijsbureau. Bij Mazars, een organisatie gespecialiseerd in accountancy en advies, staat maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel. Als onderdeel van hun toewijding aan sociale doelen krijgen medewerkers jaarlijks 20 uur om zich vrijwillig in te zetten voor de gemeenschap. Een opmerkelijk initiatief binnen dit kader is de Mazars Education Day, waarbij medewerkers van diverse achtergronden, waaronder accountants, ICT-specialisten en kantoormanagers, een dagje teruggaan naar de basisschool.

Dit jaar bezochten ze onze school, De Krugerstee, een basisschool die onderdeel is van de Veluwse Onderwijsgroep (VOG) en bekendstaat als een van de meest innovatieve schoolgebouwen in de regio. Gedurende de ochtend kregen medewerkers ondersteuning van de reguliere leerkrachten terwijl ze lesgaven, wat resulteerde in een waardevolle synergie tussen het bedrijfsleven en het onderwijs.

De deelnemende medewerkers gaven les aan leerlingen van kleuters tot groep 8. De kleuters werkten aan het scheiden van afval, een taak die ze al behoorlijk goed beheersten. In groep 3 wekten leerlingen stroom op met behulp van citroenen. Groep 5/6 ging op zoek naar energielekken binnen de school. In groep 7 en 8 maakten de leerlingen filmpjes over energiebesparende toepassingen. Naast hun rekenvaardigheden bleken de Mazars-medewerkers ook buitengewoon handig te zijn in knutselen, met creaties zoals windmolens, paddenstoelen en stressballetjes.

De leerlingen van De Krugerstee waren enorm enthousiast over de dag, en de medewerkers van Mazars omschreven het als een ‘energieke’ ervaring. Aan het einde van de ochtend waren enkele medewerkers verbaasd over de dynamiek in de klas en konden ze niet anders dan een zucht van opluchting slaken. Sommigen overwogen zelfs een mogelijke carrièreswitch naar het onderwijs.

Al met al was het een buitengewoon gezellige dag waarbij niet alleen veel werd geleerd, maar waar ook veel werd gelachen en plezier werd gemaakt. De Mazars Education Day bij De Krugerstee was niet alleen een dag van duurzaamheid, maar ook een dag van samensmelting tussen twee werelden: het bedrijfsleven en het onderwijs, met als resultaat een inspirerende en verrijkende ervaring voor iedereen die erbij betrokken was.

Elke Melody – van Engeland
Directeur
De Krugerstee