Leerlingen Cortenbosch speed-daten met bedrijven uit de regio

Apeldoorn, 27 maart 2017

Derdejaars leerlingen van Veluws College Cortenbosch maakten in groepjes kennis met zorginstellingen en ondernemers uit de technische en economische sector.

Cortenbosch hoopt dat leerlingen zich op deze manier beter kunnen oriënteren op hun vervolgopleiding en een toekomstig beroep. De speeddates sluiten aan bij de beroepsgerichte profielen van Cortenbosch: Welzijn, Zorg & Design, Techniek, Energie & ICT en Economie & Ondernemen.

“Het is belangrijk dat leerlingen zich al vroeg oriënteren op beroepen, zodat zij straks een weloverwogen keuze kunnen maken voor een vervolgopleiding,” vertelt Dennis Janssen, decaan op het Veluws College Cortenbosch. “Door in gesprek te gaan met bedrijven maken ze kennis met het verhaal achter een beroep. De speeddate is één onderdeel van een heel LOB-programma (Loopbaan Oriëntatie – en Begeleiding) tijdens de schoolloopbaan van leerlingen.”


Vragen voorbereiden

De aanwezige bedrijven presenteerden zich in de aula van de school. Daar ontvingen ze groepjes van maximaal zes leerlingen. De leerlingen hadden samen met hun mentor vragen voorbereid als ‘hoe ziet uw werkdag eruit?’ en ‘kunt u nog doorgroeien in uw werk’?

Oskar van Zuiden van Sligro: “Het is belangrijk dat leerlingen geleidelijk aan in contact worden gebracht met verschillende beroepen, zowel binnen als buiten school. Zo kunnen zij zich goed voorbereiden op het kiezen van een vervolgopleiding die bij hen past.”