Leerlingen 1ha Walterbosch bezoeken technisch totaalaanbieder Hamer

Op dinsdag 18 juni hadden de leerlingen van klas 1ha van de Walterbosch school in Apeldoorn een bijzondere dag. Ze brachten een bezoek aan Hamer, een toonaangevend technisch bedrijf dat deel uitmaakt van de FOJA Groep. Dit bezoek maakte deel uit van een leerzaam project waarbij de leerlingen, die vakken als Informatica, Kunst en Techniek hebben gekozen, drie verschillende bedrijven bezoeken om meer te leren over de praktische toepassingen van hun studies.

Onder begeleiding van Danika Streppel, praktijkcoördinator bij Hamer, kregen de 20 leerlingen van docent Informatica Marjolein Bosveld-Vermeij een uitgebreide rondleiding door het bedrijf. Tijdens deze rondleiding leerden de leerlingen over de diverse activiteiten van Hamer. Het bedrijf is onder andere gespecialiseerd in brandstof- en sprinklerinstallaties en het ontwerpen en onderhouden van technische installaties voor datacenters, cruciaal voor onze dagelijkse communicatie via apps.

Danika legde uit hoe breed het veld van techniek is, met toepassingen in lampen, airco’s, ventilatiesystemen, telefoons en stopcontacten. Ze benadrukte dat techniek overal om ons heen is en een essentieel onderdeel vormt van ons dagelijks leven. Een bijzonder moment tijdens de rondleiding was toen Danika vroeg wie van de leerlingen ouders had die elektrisch rijden; vijf handen gingen omhoog. Dit leidde tot een discussie over de toekomst van fossiele brandstoffen en de rol van Hamer in de ontwikkeling van ‘future fuels’ en de installatie van laadpalen.

Hamer heeft ook een eigen automotive afdeling, wat de interesse van de leerlingen wekte. De combinatie van traditionele technische installaties en innovatieve oplossingen voor elektrisch rijden gaf de leerlingen een goed beeld van hoe veelzijdig de technische sector is.

De leerlingen waren onder de indruk van de grootte van het bedrijf en de diversiteit aan werkzaamheden. Het bezoek was niet alleen leerzaam, maar inspireerde hen ook om na te denken over een toekomst in de techniek.