Leerling Veluws College Twello in de finale “KOKEN MET VAN GELDER!”

Al sinds de in gebruik name van het nieuwe gebouw aan de Veilingstraat in Twello, is een groep ouders van Veluws College Twello als vrijwilliger actief bij de vormgeving van het project ‘Gezonde School’. Onlangs heeft Veluws College Twello daarvoor het predicaat Gezonde school ontvangen en er hangt een keurmerk bij de ingang van de school.
Een van de activiteiten die door de ouders is ontwikkeld in het kader van ‘Gezonde School’, is het deelnemen aan de challenge ‘Koken met Van Gelder’: een initiatief van de Gelderse Sport Federatie (GSF), in samenwerking met de provincie Gelderland, Team : Fit, Sligro en Omroep Gelderland.

Onder het motto ‘Hoe gezond is jouw kantine’ worden sportverenigingen, scholen en bedrijven opgeroepen om te laten zien hoe gezond hun kantine al is of hoe gezond de kantine kan worden. In een ludieke promovideo heeft televisiepresentator Jochem van Gelder sportverenigingen, scholen en bedrijven uitgedaagd om een gezonde hap toe te sturen.
Leerlingen door het hele land doen mee met deze challenge, zo ook de leerlingen van Veluws College Twello: zij zijn aan de slag gegaan met het samenstellen van een gezond broodje voor in de kantine van Veluws College Twello. Het winnende broodje 2019-2020 is vervolgens ingestuurd naar de Gelderse sportfederatie, die uit alle inzendingen een drietal winnaars kiest. Veluws College Twello is één van de drie winnaars en zit in de finale!
In een ‘masterchef-setting’ en onder toeziend oog van een deskundige jury zal de bedenker van het broodje de gezonde hap bereiden tijdens de finale in Sportcentrum Papendal op 20 november. De uiteindelijke winnaar maakt met zijn/haar broodje kans op de titel ‘meest gezonde kantinehap 2019’, en wint een kookpakket.

Meer informatie: https://www.geldersesportfederatie.nl/nationale-sportweek-koken-met-van-gelder/