Gezamenlijk zonnedak op Sprengeloo

Op dinsdag 6 juni is het eerste Apeldoornse Buurtstroomproject gestart bij Sprengeloo. Buurtbewoners die in hetzelfde of het aangrenzende postcodegebied wonen, kunnen meedoen door te investeren in de zonnepanelen die op het dak van de school komen te liggen. Buurtbewoners dragen hiermee bij aan een duurzamer Apeldoorn en profiteren zelf van een mooi rendement. Via de eigen energierekening krijgen zij namelijk de belasting terug over de opgewekte stroom.

Danique, Laura en Thom stellen vragen
Voordat het project van start ging, wilden leerlingen Danique, Laura en Thom van Sprengeloo eerst het naadje van de kous weten. Op hun vraag waarom Sprengeloo meedoet, antwoordde directeur Gerjan van Dijken: “Door ons dak beschikbaar te stellen aan de buurt, kunnen we iets betekenen en laten zien dat we duurzaamheid belangrijk vinden. Ook kunnen we onze leerlingen leren dat zonne-energie bijdraagt aan een beter milieu. Dat vinden we belangrijk.” Projectleider Michiel Roemer werd gevraagd waarom deA Sprengeloo had uitgekozen. Michiel: “Het dak op de school is groot en stevig genoeg. Dat hebben we onderzocht. Bovendien is de school enthousiast, dat is nodig om samen zoiets te kunnen realiseren.” In totaal komen er 220 panelen op de vleugels van het gebouw te liggen. Voorwaarde is wel dat er voldoende buurtbewoners meedoen.

Informatieavond 13 juni
Mensen die meer willen weten of die vragen hebben zijn welkom op de informatieavond over Buurtstroom, op 13 juni vanaf 19.30 in Sprengeloo. Buurtbewoners met de postcodes 7311, 7312, 7313, 7314, 7315 of 7316 kunnen meedoen. Op de website www.buurtstroomapeldoorn.nl is de inschrijving geopend. Buurtstroom Apeldoorn is een initiatief van de duurzame energiecoöperatie deA.