Feestelijke start bouw De Bongerd en De Schakel

Maandag 11 oktober werd de start van de bouw van basisscholen De Bongerd en De Schakel, locatie Muntersdonk feestelijk gevierd. Een aantal leerlingen van beide scholen hebben samen met wethouder Nathan Stukker een muur gebouwd van versierde betonblokken. Een mooie symbolische start van de gezamenlijke bouw van de twee schoolgebouwen. De twee basisscholen komen volgend jaar in een splinternieuw schoolgebouw op hun vertrouwde plek aan de Muntersdonk. Ook krijgt de kinderopvang een plek in de nieuwe gebouwen.

Voor deze aangelegenheid hadden het kidsteam van De Bongerd en de leerlingenraad van De Schakel betonblokken versierd. Na het gezamenlijke moment hebben de leerlingen de blokken bij de eigen school neergelegd. Frans de Heus, directeur van De Bongerd opende het startmoment en blikte kort terug naar het voortraject. Daarna nam wethouder Nathan Stukker het woord. Hij noemde het een bijzonder project waar beide scholen in gezamenlijkheid maar toch ieder op een eigen manier invulling aangeven. Het stokje werd vervolgens overgedragen aan Chantal de Grutter, directeur De Schakel. Zij ging in gesprek met de leerlingen over de versierde betonblokken.

Traktatie
Ook op de scholen werd het startmoment feestelijk gevierd. Leerlingen en leerkrachten van de scholen werden getrakteerd op smakelijke traktatie.

Meer informatie
De Schakel (onderdeel van de Veluwse Onderwijsgroep)
http://kbsdeschakel.nl/nieuwbouw-muntersdonk/

De Bongerd (onderdeel van Leerplein055)
https://www.leerplein055.nl/voor-ouders/nieuwbouw-de-bongerd/