Feestelijke opening De Bongerd en De Schakel Muntersdonk

APELDOORN – Vrijdag 18 november werden de twee gebouwen en schoolpleinen van basisscholen De Bongerd en De Schakel locatie Muntersdonk feestelijk geopend. “Er zijn twee mooie schoolgebouwen neergezet die met de onderwijsvisie van de scholen in gedachten zijn ontworpen. De scholen bieden leerlingen een fijne plek om te leren, te groeien en te spelen”, vertelt Renske van den Berg, directeur De Schakel Muntersdonk. “We zijn blij dat het moment vandaag dan ook daar was om beide scholen door anderen te laten bewonderen.”

Leerlingen, ouders en genodigden kregen de gelegenheid om beide scholen te bekijken. Tussentijds vond de officiële opening plaats. Deze werd feestelijk gevierd met het doorknippen van een lintje, bellenblazen en het samen zingen van een lied.

Duurzaam

De nieuwe gebouwen zijn duurzaam en comfortabel geworden met schone en frisse lucht. De scholen zijn namelijk voorzien van ventilatie die voldoet aan frisse scholen klasse B. Een mooi feit is dat het energieverbruik van de nieuwe gebouwen aanzienlijk minder is dan dat van de voormalige panden. Dit komt doordat de scholen gasloos en goed geïsoleerd zijn, de thermische schil op nieuwbouwniveau zit en de scholen zonnepanelen hebben.