Dit zijn de opvallende namen van de twee nieuwe vmbo-scholen in Apeldoorn

© Kevin Hagens

Locatiedirecteur Jan Podt (links) en bestuursvoorzitter Wim Hoetmer (rechts) zien dat het vmbo-onderwijs anders ingericht moet worden.

UDO en UGO zijn de nieuwe namen voor de scholen die nu nog Edison College, Cortenbosch en Sprengeloo heten. Deze gaan scholen gaan per schooljaar 2022/2023 op in twee scholen. Op UDO en UGO krijgen leerlingen alle vrijheid om te ontdekken wie ze zijn, wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. En het mooie: ze bepalen hun eigen leerrouten, samen met onze leraren die ze helpen de vakken te kiezen die goed bij ze passen.

Sterke focus op de praktijk

Daarmee slaan de scholen een andere weg in. Minder traditioneel en meer gericht op de individuele ontwikkeling van onze leerlingen. Met een sterke focus op de praktijk. Hierin vullen de scholen elkaar mooi aan. De eerste twee jaar is op beide scholen gelijk en staat in het teken van ontdekken. Daarna kun je op UDO aan de slag met de richting die het best bij je past. En word je op UGO zo breed mogelijk opgeleid met allerlei beroepsgerichte vakken. Tussentijds switchen is ook mogelijk.

Het komende jaar komt er een grootschalige verbouwing om beide scholen gereed te maken voor opening in 2022. Daarna openen we onze deuren voor alle vmbo-leerlingen in Apeldoorn.

Meer lezen over de nieuwe vmbo-scholen? Lees hier de nieuwsberichten van de Stentor over onze twee nieuwe scholen: