De Heemgaard viert 30-jarig bestaan!

Apeldoorn, 9 november 2018

De Heemgaard bestaat in november 30 jaar. Gedurende het schooljaar zullen daarom diverse activiteiten plaatsvinden voor leerlingen en personeel. De officiële start van het jubileum vindt plaats op dinsdag 13 november.

Opening regenboogtrap
Op 13 november gaat het jubileumjaar om 11. 00 van start door de officiële opening van de regenboogtrap op school. De grote trap die leidt naar de derde verdieping is door leerlingen van het Entreprenasium bedacht en ontworpen in regenboogkleuren. Zij hebben deze vervolgens zelf geschilderd.

Met de regenboogtrap willen de leerlingen benadrukken dat je op De Heemgaard welkom bent en samen, net als de regenboog met zijn verschillende kleuren, de school vormt. De regenboog symboliseert dat je jezelf mag zijn en staat voor vertrouwen in- en respect naar elkaar. “Zoals regen en zon elkaar versterken, is vriendschap en vertrouwen even kleurrijk als de regenboog”, aldus leerling Mushda Yousufzai.
De onthulling zal a.s. dinsdag via een livestreamverbinding door alle leerlingen te volgen zijn in de aula.

Actie voor de Sittanunku school in Gambia
Onder het motto ”Wij een feestje, zij een feestje” wil De Heemgaard de feestvreugde ook delen met kinderen van hun partnerschool in Gambia. Daarom gaan alle leerlingen van De Heemgaard aan de slag met het vullen van rugzakjes met schoolspullen. Voor de leerlingen in Gambia zijn schoolspullen zoals schriften, pennen en kleurpotloden een groot cadeau. Het gevulde rugzakje wordt bij de mentor ingeleverd (van 12 tot 16 november). In de voorjaarsvakantie zal een groep leerlingen en docenten van De Heemgaard zelf naar Gambia afreizen om de rugzakjes aan leerlingen van de school uit te delen. De Heemgaard heeft de Sittanunku school in Gambia tien jaar geleden geadopteerd als goed doel.

Feestavonden
Naast deze acties zullen in de loop van het schooljaar diverse activiteiten plaatsvinden om het jubileum te vieren. O.a. Heemgaard goes Classic: een muziekavond op school voor en door personeel en leerlingen, en met medewerking van oud-leerlingen. Ook zal er een feestavond plaatsvinden waar ook oud-collega’s voor worden uitgenodigd. De activiteiten voor leerlingen worden samen met hen nader ingevuld en zullen hoofdzakelijk in de einddagen (juni) van het schooljaar plaatsvinden.