De Heemgaard en ArtEz Conservatorium bezegelen samenwerking in convenant

19 november 2019

De Heemgaard en ArtEZ Conservatorium Enschede zijn een samenwerking aangegaan om de aansluiting en doorstroming van het muziekonderwijs te verbeteren. De overeenkomst werd tijdens een bezoek op het Conservatorium ondertekend door Rob Kramer, directeur ArtEZ Conservatorium en Rob Stevelmans, rector van De Heemgaard.

De Heemgaard en ArtEZ Conservatorium zullen zich samen inzetten om de kwaliteit van het muziekonderwijs naar een nog hoger niveau te tillen en streven daarnaast naar een betere aansluiting van het muziekonderwijs op De Heemgaard en het vervolgonderwijs op ArtEZ. Op dit moment zijn bij de start van deze samenwerking al 19 leerlingen die gebruik maken van dit unieke aanbod.
De Heemgaard is de enige school in Apeldoorn die op drie afdelingen (atheneum, havo, mavo) muziek als examenvak aanbiedt.
Leerlingen moesten tot nu toe op eigen gelegenheid zorgen dat ze toelaatbaar waren op het Conservatorium. Door de nieuwe samenwerking vindt deze voorbereiding nu binnen het onderwijs plaats op De Heemgaard. Daarnaast krijgen leerlingen toegang tot masterclasses en workshops bij ArtEZ, die als voorbereiding dienen op de toelating bij het Conservatorium. Ook krijgen ze voorrang bij audities en bij de definitieve toelating.
De docenten van De Heemgaard krijgen bij- en nascholing vanuit De Academie van de Veluwse Onderwijsgroep om het voorbereidingstraject op De Heemgaard verder inhoud en vorm te geven. De Heemgaard streeft ernaar op deze manier ook oud-leerlingen nog te kunnen begeleiden in hun toekomstplannen.