Campagne Trots op vmbo met drie jaar verlengd

“TOCH RAAR DAT JE NAAR DE HAVO MAG EN NAAR HET VMBO MÓET”

 

 Donderdag 30 augustus tekenden de drie Apeldoornse vmbo-scholen Edison College, Sprengeloo en Veluws College Cortenbosch met de gemeente Apeldoorn een intentieovereenkomst om de campagne Trots op vmbo de komende drie jaar te herhalen en zo het imago van het vmbo een positieve impuls te geven. Deze week is de tweede editie van start gegaan.

Tijdens de campagne laten de initiatiefnemers zien dat een vmbo-diploma volop kansen biedt voor een succesvolle toekomst. “Naast dat ze met hun hoofd leren, werken vmbo-leerlingen graag met hun handen”, aldus Gerjan van Dijken, een van de schooldirecteuren. “Het is toch raar dat je naar de havo mag en naar het vmbo móet. De keuze zou moeten gaan tussen praktisch of theoretisch opleiden. Kies wat bij je past en als het praktisch is, kies dan voor het vmbo.”

Imago opfrissen
De campagne Trots op vmbo is een antwoord op de teruglopende leerlingenaantallen in het vmbo en het negatieve beeld dat ouders en leerlingen hebben van de vmbo-opleidingen. Met deze campagne willen Edison College, Sprengeloo, Veluws College Cortenbosch en de gemeente Apeldoorn het imago van de vmbo-scholen opfrissen en de mogelijkheden van een vmbo-diploma laten zien.

Nathan Stukker, wethouder Onderwijs: “Praktisch geschoolde vakmensen waren, zijn en blijven hard nodig. Want wie bouwen huizen, lassen leidingen, verzorgen zieken? Juist, dat zijn de mensen die (ook) slim zijn met hun handen. En die zitten op het vmbo. Daarom omarmen we ook als gemeente het vmbo en werken we graag samen met de scholen en het bedrijfsleven om dit talent volop te stimuleren en te gebruiken.”

Hoogvliegerverkiezing
Oud-vmbo-leerlingen treden tijdens de campagne op als ambassadeur voor het vmbo in Apeldoorn. Op de website www.trotsopvmbo.nl en op sociale media vertellen zij bevlogen over hun werk en hun tijd op school. Daarnaast kunnen huidige derdejaars vmbo-leerlingen van de drie scholen die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden, meedoen aan de Hoogvliegerverkiezing. De winnaar van deze verkiezing mag zich een jaar lang ambassadeur van het vmbo in Apeldoorn noemen.