Business4school Beroepenmarkt: leerlingen voortgezet onderwijs oriënteren zich op toekomst

Apeldoorn, 14 februari 2020

 

Om leerlingen uit het voortgezet onderwijs zo goed mogelijk te helpen met het maken van een keuze voor een vervolgstudie of de arbeidsmarkt, organiseren 8 scholen in Apeldoorn voor de derde keer de Business4school Beroepenmarkt voor leerlingen van vmbo, mavo, up2havo, havo, vwo en gymnasium. Op woensdag 12 en donderdag 13 februari vond deze derde editie plaats op het Zwitsalterrein.

Beursvloer
Het evenement was als een beursvloer ingericht, waar leerlingen op interactieve wijze konden ontdekken welke beroepen zij leuk vinden, wat bij hen past en welke vervolgopleiding daarvoor nodig is.
Bedrijven vanuit Apeldoorn e.o. gaven massaal gehoor aan de vraag van het onderwijs om hun bedrijf of branche te vertegenwoordigen tijdens dit evenement.

Netwerken
Business4school is een initiatief van de Veluwse Onderwijsgroep. Het beoogde idee om een bedrijvennetwerk te creëren om de leerling te helpen, geeft ook kansen aan het bedrijfsleven. Zij willen graag de medewerker van de toekomst leren kennen, proactief aan arbeidsmarktcommunicatie doen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en het bedrijf promoten. Het werkt ook andersom. Het is belangrijk dat de leerling weet welke bedrijven er in Apeldoorn zijn gevestigd en welke kansen dit kan bieden voor de toekomst. In een vroeg stadium netwerken in de eigen omgeving kan voor Apeldoorn als woonstad ook nog eens belangrijk zijn. De hoogopgeleide leerling verhuist nu voor een studie naar elders in het land om vervolgens niet terug te keren.

Tjeerd Biesterbosch (algemeen directeur voortgezet onderwijs van de VOG): “Vanuit het onderwijs willen wij middelbare scholieren in Apeldoorn zo goed mogelijk voorbereiden op hun toekomst. Dat kan een keuze zijn voor een vervolgstudie, maar ook een oriëntatie op de arbeidsmarkt. Met dit evenement willen we daar aan bijdragen. We waarderen het enorm dat zoveel bedrijven meedoen.”