14-jarige Marc Floor finalist van The Voice Kids: “Het is onwerkelijk!”

Bloedspannend was het: de halve finale van The Voice Kids. Na een waanzinnig optreden waarin hij zijn auditienummer You are the reason zong, stond Marc Floor samen met zijn drie teamgenoten te wachten op het verlossende antwoord. En die kwam: zijn coach Snelle nam hém mee naar de finale. Marc Floor: “Toen ik me voor dit programma opgaf, had ik dat nooit verwacht.”

De veertienjarige Apeldoorner zit in de derde klas van de mavo op het Christelijk Lyceum in Apeldoorn en is één van de acht gezinsleden. Zijn huis is een oud schoolgebouw en functioneert als buurthuis. Het gezin heeft namelijk als visie mensen te helpen. Hij zong al jaren in de kerk en schreef met zijn zusje Lize Marie een nummer om aandacht te vragen voor vluchtelingenkampen.

Waarom ook niet?
Op een middag sprak hij met zijn moeder over zijn zangkunsten. Hij wilde deze een podium geven en zichzelf laten zien, maar hij wist niet hoe hij dat moest aanpakken. Zijn moeder begon over een deelname aan The Voice. Marc Floor: “Diezelfde avond lag ik in bed en dacht ik ‘Waarom ook niet?’. Ik pakte mijn telefoon en vulde het inschrijfformulier van het programma in. Vlak daarna werd ik uitgenodigd. En voor ik het doorhad waren alle vier de stoelen voor mij bij de Blind Auditions omgedraaid en was dat op televisie te zien.”

Leuke gozer
Uit de vier omgedraaide stoelen kiezen wie zijn coach werd, was niet heel moeilijk. Marc Floor: “Rapper Snelle leek mij het meest geschikt. Hij is een artiest die in korte tijd heel bekend én ook de meest opkomende artiest van Nederland werd. Hij kan mij dus veel leren.” De finalist en coach hebben veel contact en Marc Floor is blij met zijn keuze. Snelle begeleidt hem goed en geeft hem veel tips. “En…” vult Marc Floor aan, “het is écht een heel leuke gozer!”

De finale
Aanstaande vrijdag is de finale van de zangcompetitie. Marc Floor neemt het op tegen Faela (13), Emma (12) en Soufiane (14). Spannend, maar hij is er klaar voor. “Ik heb zo onwijs veel geleerd op zangniveau, maar leerde van The Voice Kids ook dat als je iets wilt, je het in stapjes moet doen. Ik wilde alles altijd heel snel én het allemaal in één keer kunnen doen. Nu weet ik dat je geduld moet hebben. Als je iets heel graag wilt en gemotiveerd bent, gaat het je lukken!”

En daarna?
Dat ziet Marc Floor dan wel weer. Hij wil eerst zijn school afmaken door een mavo- en misschien nog een havodiploma te halen. Maar verder? “Dat komt later. Ik leef echt van moment tot moment.”

De finale van The Voice Kids is vrijdag 4 juni vanaf 20:00 uur te zien op RTL 4 #STEMMARCFLOOR