Omhoog
Aanmelden
Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

​Het voortgezet onderwijs van de Veluwse Onderwijsgroep bestaat uit de katholieke scholengemeenschap Veluws College en drie christelijke scholen: De Heemgaard, Christelijk Lyceum en Sprengeloo.

Het Veluws College bestaat uit vier vestigingen: drie in Apeldoorn en een in Twello. De vestigingen bieden veel mogelijkheden voor leerlingen. Zo kunnen alle leerlingen in de onderbouw kiezen voor een PlusVak aansluitend bij hun interesse. Ook heeft iedere vestiging de status van Topsport Talentschool waardoor speciale faciliteiten aan topsporters kunnen worden aangeboden.
Het onderwijs sluit aan bij de moderne samenleving waarin een duidelijke rol voor ICT is weggelegd. Alle docenten beschikken over een laptop evenals de meeste leerlingen. Bekijk hier de website en ontdek het Veluws College!

De Heemgaard is een christelijke school in Apeldoorn. Leerlingen kunnen er terecht voor de volledige programma's van de mavo, havo, atheneum en ISK. Op de school wordt gewerkt, geleerd en geleefd vanuit de kernwaarden: aandacht en contact, helder en duidelijk, actief leren. Klik hier voor de website van de school. 

Het Christelijk Lyceum is een school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. De school staat in Apeldoorn. In de onderbouw worden speciale klassen aangeboden, zodat leerlingen zich nog breder kunnen ontwikkelen. Gymnasium en atheneum participeren in DaVinci-lessen en Wetenschapsoriëntatie (WON-akademie). Dit staat garant voor diepgang en een wetenschappelijke benadering van het onderwijs. Klik hier ​voor de website van het Christelijk Lyceum.

Sprengeloo is een christelijke school voor vmbo. Leerlingen kunnen er terecht voor de volgende leerwegen: kaderberoepsgerichte leerweg, basisberoepsgerichte leerweg en mavo X-tra. Sprengeloo heeft ook dakpanklassen (basis/kader, kader/mavo). Daarnast biedt de school vijf profielvakken aan. Leerlingen uit klas 2 kiezen uit één van de volgende profielvakken: Bouwen, wonen en interieur | Produceren, installeren en energie  | Mobiliteit en transport  | Zorg en welzijn | Dienstverlening en producten. Klik hier voor de website van de school. ​