Omhoog
Aanmelden
Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

​Het voortgezet onderwijs bestaat uit de katholieke scholengemeenschap Veluws College en drie christelijke scholen: De Heemgaard, Christelijk Lyceum en Sprengeloo.

Het Veluws College bestaat uit vier vestigingen: drie in Apeldoorn en een in Twello. De school biedt veel mogelijkheden voor leerlingen. Zo kunnen alle leerlingen in de onderbouw kiezen voor een PlusVak aansluitend bij hun interesse, is er VWO+ voor de betere atheneum- en gymnasiumleerling, heeft de school de status van Topsport Talentschool waardoor speciale faciliteiten aan topsporters kunnen worden aangeboden.
Het onderwijs sluit aan bij de moderne samenleving waarin een duidelijke rol voor ICT is weggelegd. Alle docenten beschikken over een laptop evenals de meeste leerlingen.
Klik hier voor een kijkje op de website en ontdek het Veluws College!

De Heemgaard is een christelijke school in Apeldoorn. Leerlingen kunnen er terecht voor de volledige programma's van de mavo, havo, atheneum en ISK. Op de school worden gewerkt, geleerd en geleefd vanuit de kernwaarden: aandacht en contact, helder en duidelijk, actief leren.
Klik hier voor een kijkje op de website van de school. 

Het Christelijk Lyceum is een school voor mavo, havo, atheneum en gymnasium. De school staat in Apeldoorn. In de onderbouw worden speciale klassen aangeboden, zodat leerlingen zich nog breder kunnen ontwikkelen. Gymnasium en atheneum participeren in DaVinci-lessen en Wetenschapsoriëntatie (WON-akademie). Dit staat garant voor diepgang en een wetenschappelijke benadering van het onderwijs.
Klik hier ​voor een bezoek aan de website.

Sprengeloo is een christelijke school voor vmbo. Leerlingen kunnen er terecht voor alle leerwegen en de sectoren Techniek (voertuigentechniek en techniek op maat), Zorg & Welzijn (uiterlijke verzorging, verzorging, zorg & welzijn breed, sport, dienst en veiligheid) en Economie (handel & administratie). Klik hier voor een bezoek aan de website van de school.