Omhoog
Aanmelden
Voortgezet onderwijs

- Walterbosch'Een dynamische school met verschillende activiteiten op cultureel en sportief gebied georganiseerd voor en door leerlingen.'

Het Veluws College Walterbosch is een school voor havo, atheneum en VWO+ (atheneum+ en gymnasium+). Deze laatste opleiding is speciaal bedoeld voor leerlingen atheneum en gymnasium die meer willen en meer kunnen. Op het VWO+ vinden zij een extra uitdaging.

Het Veluws College Walterbosch biedt als enige school in de regio Technasium aan. Op het Technasium staan de bèta-vakken centraal. Tijdens het vak onderzoek en ontwerpen lossen leerlingen ingewikkelde vraagstukken op die hun zijn voorgelegd door bedrijven en organisaties uit de regio.

De school is in eerste instantie een plaats om te leren, maar dit kan ook op andere terreinen dan in een lessituatie. Voor de verschillende jaarlagen organiseert het Veluws College Walterbosch daarom vakexcursies en veldwerk.

Daarnaast is er een zeer uitgebreid cultureel programma, waarin ondermeer aandacht wordt besteed aan dans, muziek en schilderkunst. In de loop van het schooljaar zijn er meerdere sporttoernooien en culturele activiteiten. Te denken valt aan de klassieke muziekavond, pop en cult, schoolfeesten, de gymnasiumavond en tal van activiteiten die in de lessen plaatsvinden.

Website Veluws College Walterbosch

Adres

Veluws College Walterbosch
Waltersingel 130
7314 NX Apeldoorn
T: 055 - 357 98 25
E: walterbosch@veluwscollege.nl

Directie

Vestigingsdirecteur: 
Jacqueline Versluijs - Barendrecht