Omhoog
Aanmelden
Voortgezet onderwijs

- Mheenpark'Met onder andere een 80-minutenrooster wordt aandacht besteed aan groei in zelfstandigheid en zelfverantwoordelijkheid.' 

Het Veluws College Mheenpark is een school voor mavo en onderbouw havo, atheneum en VWO+ (Atheneum+ en Gymnasium+). De vestiging is een relatief kleine onderbouwschool, met leerlingen in de leeftijd van 12 tot 16 jaar.  Leerlingen voelen zich door de duidelijke structuur en ‘eigen’ regels en sfeer snel thuis. De brugklasleerlingen krijgen les in een eigen gebouw aan de Duizendschoon, tegenover het gebouw aan de Zilverschoon.

De school wil de leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op het vervolgonderwijs. Daarom is er veel aandacht voor ‘groei in zelfstandigheid en zelfverantwoordelijkheid’ en besteden we veel tijd aan leren leren, leren plannen en samenwerken. Om deze vaardigheden bij te brengen werken we met een 80-minutenrooster, keuzewerktijd en mentorlessen in alle leerjaren.

Sins schooljaar 2014-2015 mag de vestiging zich ELOS-school noemen. De school wil haar leerlingen voorbereiden op het werken in een internationale omgeving en op het leven in een internationale samenleving. Al langer besteedt de vestiging daar op verschillende manieren aandacht aan, bijvoorbeeld met excursies, een reisbeurs en VWO+International. De komende jaren zal internationalisering nog verder uitgebouwd worden.

Sommige leerlingen kunnen meer aan en hebben behoefte aan een extra uitdaging. Voor deze groep hebben we VWO+ International ontwikkeld. Op het Gymnasium+ en Atheneum+ volgen leerlingen in de brugklas een programma met twee keer zo-veel Engels (Cambridge Engels), Frans en Duits, de klassieke talen Latijn en Grieks, drama en het vak internationalisering. Zo halen ze nog meer uit hun vwo-opleiding.

Mavo-, havo- en atheneum-leerlingen vinden een extra uitdaging in de PlusVakken Sport+, Explore+ en Expressie+.

Website Veluws College Mheenpark 

Adres

Veluws College Mheenpark
Zilverschoon 43
7322 GG Apeldoorn
T: 055-366 56 33
E: mheenpark@veluwscollege.nl

Directie

Vestigingsdirecteur:
Rene de Jonge