Omhoog
Aanmelden
Voortgezet onderwijs

Sprengeloo‘Sprengeloo is persoonlijk, praktisch, actief en dynamisch. Samen met leerlingen werken we aan hun toekomst.’ 

 

Sprengeloo is een school voor vmbo. Op Sprengeloo worden de volgende leerwegen aangeboden: kaderberoepsgerichte leerweg, basisberoepsgerichte leerweg en Mavo X-tra. Daarnaast biedt Sprengeloo vijf profielvakken aan: Bouwen, wonen en interieur, Produceren, installeren en energie, Mobiliteit en transport, Zorg en welzijn en Dienstverlening en producten.

Leerlingen krijgen de vrijheid en ruimte om zichzelf te laten zien, om talenten te ontdekken en zich te ontwikkelen. Kortom: een goede mix tussen eigen verantwoordelijkheid en structuur.

Sprengeloo leidt niet op voor een beroep. Wel krijgt iedere leerling alle ruimte om te ontdekken welke richting hem of haar het beste ligt. Dat doen we door allerlei werkvelden na te bootsen in de Techniektoren, op het Zorg & Welzijnplein en op het Economieplein. Hier kan iedere leerling op eigen niveau werken aan kennis en beroepsvaardigheden. Zo bieden we een goede aansluiting bij de vervolgopleidingen.

Sprengeloo wil een veelzijdige school zijn. Daarom houdt de school zich actief bezig met nieuwe onderwijsontwikkelingen om steeds goed onderwijs te kunnen bieden. Elke leerling krijgt de vrijheid, ruimte en begeleiding om talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

​Adres

Sprengenweg 81
7314 PH Apeldoorn
T: 055 – 357 53 00
E: info@sprengeloo.nl

 

 

 

​Directie

dhr. Gerjan van Dijken