Omhoog
Aanmelden
Primair onderwijs

St. Victor

Gebouw-DSC_8828.jpg

‘Wij willen dat kinderen uitgroeien tot zelfstandige, vrije en gelukkige mensen die durven op te komen voor zichzelf, maar die ook kunnen bewegen in een sociale context.’

​De Sint Victorschool is een katholieke basisschool in de wijk Apeldoorn-West. Het leesonderwijs neemt een prominente plaats in binnen het onderwijs op de Sint Victorschool. Leeskilometers maken en daar vooral veel plezier in hebben verhoogt het leesniveau. U zult uw kinderen in school vaak lezend aantreffen, alleen, met z’n tweeën of in een groepje.

Ook vinden we het belangrijk dat onze leerlingen hun talenten ontwikkelen. We bekijken op verschillende manieren wat kinderen nodig hebben om voldoende uitgedaagd te worden. Daarom geven wij vernieuwend onderwijs, waarbij creativiteit en onderzoekend leren centraal staan. Voor meer- en hoogbegaafde kinderen bieden wij verrijkte lesstof aan in de groep maar ook Spaans of programmeer les.​
Wij vinden het belangrijk leerlingen het vertrouwen te geven zich uit te drukken. Expressiviteit loopt door al onze activiteiten heen. 

Een voorwaarde om lekker te kunnen leren is dat je je fijn voelt op school en in je groep, samen  met je groepsgenoten. De Kanjertraining geeft kinderen de bagage om  op een prettige en sociale manier met elkaar om te gaan. Het leren van, over en met elkaar krijgt aandacht door dagelijks gebruik van coöperatieve werkvormen. Het team is geschoold om deze vormen in de praktijk in te zetten.

En…leren begint niet als kinderen naar de basisschool gaan! We hebben intensief contact met kinderopvang MAM's, gevestigd op loopafstand van onze school. Een drempelloze overgang van kinderopvang naar de Sint Victorschool is het doel van de samenwerking.

 

Adres

Kooiweg 29
7312 CA Apeldoorn
T: 055 – 355 48 59
E: directie@sintvictor.nl

Directie

Locatiedirecteur
Dorine Pot

Clusterdirecteur
Luuk van der Heijden